Login
+Follow
Login

5 Things I Can Now Travel Without

By lonnekeontour on 2015.01.29 In Uncategorized

Michiel on Tour

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I have been hiking, biking and traveling for a while now, with my husband.

And every time I try to take less with me. Less unwanted things. Things I do not need.

I’ve been reading about minimalism a lot lately and trying to live with less stuff.

Now I want to travel with less too.

I love living with less. More freedom, less stress, less bagage.

 

1. Maps

I do need maps, but I need to buy all the maps at home and take them along from beginning to end. If I want, I can send them home when I’m done with a map.

Lush shampoo bar

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Toiletry

Yes, I need shampoo and soap. But I can buy it along the way. And I’ve found a shampoo bar, with doesn’t contain water, so less weight, less space. It’s from Lush and has a case with it.

And I didn’t wear a lot of make up, so that most of that stuff can stay home too.

3. Jewellery

I didn’t take a lot with me. But because it was so hot and I was sweaty, I didn’t wear any. So leave it at home.

4. Cotton clothes

I like the feel of cotton clothes better. But it smells easilsy, get wet more quickly and doesn’t try fast, at all. Too much hassle.

5. Rain legs

I haven’t decided if I’ll take a rain pants with me. But the rain legs I took with me last time didn’t work at all. So try stuff before you take them along and decide before you go.

And if something doesn’t work along the ride, loose it, send it home or whatever.

 

On tour

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+ 1. Books

I’m still thinking about buying an e reader. Then I can loose the books and save a lot of room and weight.

But that doesn’t really count as “going without”, rather “switching to a light weight option”.

 

What can you go without? Maybe you have tips for me. Let me know!

 

 

2 Responses to "5 Things I Can Now Travel Without"
Related post from other blogs

  Comments (2)

 1. Veronique van Gils wrote:

  waar kan ik niet buiten:
  tent, slaapzak en matje (samen 4 kg)
  toiletgerei: 2 flesjes shampoo / douchegel, van die kleine uit hotels eerder meegenomen. Geen kam, ik ga wel met vingers door mijn haar. Wel tandpasta (die bijna op is) en tandenborstel. Lenzendoosje en vloeistof (die bijna op is).
  Opmaken doe ik nooit, dus dat heb ik niet nodig. Spiegeltje, voor als mijn lens verkeerd zou schieten in mijn oog. Lekker luchtje, in heel kleine flacon, ooit kerstcadeau van mijn werk. Deodorant, de lichtste verpakking (die bijna op is)
  Geen boek meer, ik bleek 17 blz te lezen als ik een wandelvakantiehoud. Wel mijn wandelboekje en kaarten die ik thuis al heb aangeschaft. Ik heb ook over mijn t-shirt een jasje met veel zakken waar het boekje rechts onder zit, snoepjes, druivensuiker, rechtsboven, flesje water links onder en links boven iets van toiletpapier of tissues, onderweg ergens meegebietst. Alles gaat in plastic zakjes, zakken.
  Kleding: ik heb overdagse wandelkleding en daar loop ik twee weken in. Die wordt hartstikke vies: broek en t-shirt en trui.
  Daarnaast heb ik een set voor de avond als ik ergens iets ga eten.
  Pyjama neem ik nooit mee, ik slaap in t-shirt dat ik draag en vaak ook in mijn broek als ik buiten slaap in mijn tent.Heb ik de kans in een hotel, dan was ik het met de flaconnetjes shampoo / bathgel of met zeepje van het hotel. Ik douche me en trap op mijn was, zo spoel ik het schoon.
  Een paar slippers, croqs, heel licht, altijd bij me. Nooit een badjas, ik draag mijn trui wel over mijn t-shirt zo nodig.
  Ik neem altijd een heel brood mee vanuit AH Nederland en 2 vierkante bakjes smeerkaas light. Ik doe 10 dagen met een brood, ik heb geen boter. Onderweg kan ik wel eens wat jam meenemen of suiker, zodat ik wat variatie heb. Ik drink alleen water als ik loop, vroeger was ik verslaafd aan cola en mocht ik een half litertje meenemen en er een week mee doen, verschrikkelijk. Nu..afgekickt daarvan, niet meer nodig. Oplaadspullen, twee opladers voor mijn iphone en een reservegsm .Vroeger een walkman met bandjes, maar nu een heel klein radiootje, weegt niets en zo kan ik in de tent vlak voor het slapen : “le meteo” even luisteren. Dus heb ik ook 2 batterijen bij me.Regenkleding is een poncho, die gooi ik over mezelf en over mijn rugzak. Een waxinelichtje, een aansteker, 2 wasknijpers. Ik kook nooit onderweg, dus pannetjes heb ik niet bij me. Dat betekent dat ik wel eens 4 dagen nergens warm kon eten (toen viel ik wel lekker af 🙂 ).Dat is zo’n beetje wat ik bij me draag, ong 12 kilo. Bereik ik 12 kilo dan mag er verder niets van mezelf mee. Veel groetjes

  Veronique

 2. Leave a comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *
  *
  *

About me

Hi there, I'm Lonneke Boons, 29 years old and from The Netherlands.

And in love with the outdoors. I had my first vegetable garden at the age of 4, the same age I 'climbed' my first mountain in Austria. At the age fo 16 I've lived in the US for a year as an exchange student and had the best time. I (try to) do 1/8 Triathlons and hike, bike, kayak and ski through life. Last summer my fiance and I traveled by bike through the south of France and Spain.

"Collect memories, not things".

Pages Tags Recent Posts
+Follow
Categories

Login